Types de pains

ΜΠΑΓΚΕΤΑ

Είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο σαν ένα από τα σύμβολα της Γαλλικής ταυτότητας, η μπαγκέτα σήμερα καταναλώνεται σε πολλές χώρες, πάντα σεβόμενοι τις βασικές αρχές που συνέβαλαν στην επιτυχία της: μάκρος, λεπτό σχήμα, χρυσαφένια, λαμπερή, τραγανή κόρα, φρέσκια, αεράτη ψίχα, χαρακτηριστικά σκισίματα. Σαν εξαιρετική βάση για σάντουιτς, οι μπαγκέτες αποτελούν την ιδανική απάντηση στις τάσεις για λύσεις για snack.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Τα πιο συνηθισμένα ελαττώματα πρέπει να διορθώνονται ελέγχοντας κάθε στάδιο της φάσης παραγωγής: συρρίκνωση ζυμαριού, ανεπαρκής ανάπτυξη πλέγματος γλουτένης….. Η ανάπτυξη των τεχνικών ελεγχόμενης ωρίμανσης και η χρήση των μεθόδων κατάψυξης οδηγούν σε άλλα προβλήματα, τα οποία απαιτούν λύσεις: εμφάνιση φυσαλίδων, εύθραυστα κομμάτια ζύμης, κόρα που αποκολλάται…..

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (αρτοποίηση με προζύμι, απευθείας, ελεγχόμενη ωρίμανση, τεχνικές καταψυξης, κλπ…..) και προσαρμόζει τις συνθέσεις για να διατηρήσει ανέπαφα τα ειδικά χαρακτηριστικά της μπαγκέτας: όγκος, τραγανότητα, σταθερότητα……..

 

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις που προσαρμόζονται στις ειδικές ανάγκες για τις μπαγκέτες. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκο, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

ΨΩΜΙΑ ΜΕ ΚΟΡΑ

Τοπικά ψωμιά για τις Μεσογειακές χώρες, η οικογένεια των ψωμιών με κόρο είναι ευρεία και ποικιλόμορφη. Αν και τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν από τη μια χώρα στην άλλη, τα ψωμιά με κόρα χαρακτηρίζονται από μια εύκολη συνταγή, ένα πολύ γρήγορο χρόνο ωρίμανσης και συνήθως μικρή ημερομηνία χρήσης.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Αν και αυτός ο τύπος ψωμιού ποικίλει γενικά στο σχήμα και στο βάρος, ορισμένα προβλήματα τείνουν να επαναλαμβάνονται, όπως οι δυσκολίες στο ψήσιμο της ψίχας, λόγω του υπερβολικού όγκου, έντονος χρωματισμός και ξηρή κόρα, και γρήγορο μπαγιάτεμα.

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (αρτοποίηση βασισμένη στο προζύμι, απευθείας διαδικασία, αργή ή ελεγχόμενη ωρίμανση, τεχνικές καταψυξης, κλπ…..) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των ψωμιών με κόρα: τραγανότητα, κυψέλωση, φρεσκάδα, αρωματικές νότες, κλπ….

 

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (αρτοποίηση βασισμένη στο προζύμι, απευθείας διαδικασία, αργή ή ελεγχόμενη ωρίμανση, τεχνικές καταψυξης, κλπ…..) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των ψωμιών με κόρα: τραγανότητα, κυψέλωση, φρεσκάδα, αρωματικές νότες, κλπ….

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των ψωμιών με κόρα. Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις που προσαρμόζονται στις ειδικές ανάγκες για τις μπαγκέτες. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκο, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

ΨΩΜΙΑ ΣΙΚΑΛΗΣ

Παραδοσιακά καταναλώνονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, τα ψωμιά σίκαλης χαρακτηρίζονται από τον δυνατό αρωματικό χαρακτήρα τους, ελαφρά οξύτητα, σχετικά πυκνή δομή ψίχας, σφιχτή συσκευασία, κανονική κυψέλωση, ελαφρώς ελαστική υγρή ψίχα, μη τραγανή κόρα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Τα ψωμιά σίκαλης που παρασκευάζονται με μαγιά παρουσιάζουν συχνά σημαντικά προβλήματα, όπως κολλώδη, συμπαγής ψίχα, με ρωγμές στην υφή, λόγω της αδυναμίας του πλέγματος γλουτένης και την ταχεία διάσπαση του αμύλου, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του ζυμαριού κατά το ψήσιμο. Τα ελαττώματα είναι ιδιαίτερα έντονα, αφού το αλεύρι σίκαλης έχει υψηλή δραστηριότητα αμυλάσης.

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (αρτοποίηση βασισμένη στο προζύμι, απευθείας διαδικασία, τεχνικές καταψυξης, κλπ…..) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των ψωμιών με σίκαλη: αρωματικός χαρακτήρας, ευελιξία, σκούρο χρώμα, ομαλότητα και πυκνότητα ψίχας….

 

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των ψωμιών με σίκαλη. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκου, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

ΨΩΜΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Τα ψωμιά για σάντουιτς και τα buns είναι εφεύρεση του αγγλόφωνου κόσμου. Συνήθως ψήνονται σε ανοιχτές ή κλειστές φόρμες και είναι φτιαγμένα από ζύμη πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά. Χαρακτηρίζονται από τρυφερή, λεπτή κόρα, μια μαλακή λευκή ψίχα, γλυκιά ή ουδέτερη γεύση και καλή διάρκεια ζωής.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Τα ψωμιά για σάντουιτς και τα buns παρουσιάζουν συχνά σημαντικά προβλήματα όπως στρογγυλεμένες πλευρές, το οποίο προκύπτει κατά τη διάρκεια του κρυώματος, όταν η δραστηριότητα της αμυλάσης είναι πολύ υψηλή, μια μη εύπλαστη ψίχα, απώλεια της μαλακότητας με την πάροδο του χρόνου και ανάπτυξη μούχλας.

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (απευθείας διαδικασία, sponge & dough) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των ψωμιών για σάντουιτς: ευπλαστότητα, μαλακότητα, ομαλότητα, πυκνή ψίχα, διάρκεια ζωής, κλπ…..

 

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των ψωμιών για σάντουιτς. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκου, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν μαλακότητα και καλή διάρκεια ζωής.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

ΓΛΥΚΑ ΒΙΕΝΟΥΑ

Κρουασάν, ψωμάκια με σοκολάτα και δανέζικα γλυκά είναι αυτά που βρίσκουμε πιο συχνά στα γλυκά βιεννουά. Αυτά τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από λαμπερή, σκούρα κόρα, και ωραία ομαλά στρώματα. Έχουν μια ευχάριστη, που λιώνει στο στόμα υφή, επιτρέποντας την ανάπτυξη των γεύσεων στη γλώσσα.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Η φυλλοποίηση απαιτεί λεπτομερή γνώση του αλεύρου και μια εξαιρετική κατανόηση των ρεολογικών ιδιοτήτων της ζύμης κατά την διάρκεια της φυλλοποίησης και τις φάσεις των φύλλων. Η ζύμη μπορεί να σκιστεί λόγω της υπερβολικής ελαστικότητας, ή να συρρικνωθεί, καθιστώντας δύσκολη την ενσωμάτωση του βουτύρου. Μπορεί να έχει προβλήματα στη διόγκωση, λόγω της ζημιάς στο δίκτυο της γλουτένης.

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (αρτοποίηση με βάση το προζύμι, απευθείας διαδικασία, ελεγχόμενη ωρίμανση, τεχνικές κατάψυξης) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των γλυκών βιεννουά: υφή που λιώνει στο στόμα, κανονικά στρώματα, και μια λαμπερή σκούρα κόρα, κλπ….

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των γλυκών βιεννουά. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκου, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

ΜΠΡΙΟΣ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Τα αρτοσκευάσματα μπριός είναι συχνά όμοια με τα ψωμιά σόδας. Είναι μαλακά, και λιώνουν στο στόμα και υπάρχουν σε μια μεγάλη ποικιλία από συνθέσεις και υφές. Χαρακτηρίζονται από μαλακή ψίχα, γλυκιά γεύση και ποικιλία στη γεύση ανάλογα τη συνταγή και την χώρα.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Τα αρτοσκευάσματα μπριός έχουν συνήθως ελαττώματα στην υφή (ελαστικότητα, εκτατότητα, αντοχή της ζύμης) και απώλεια της γεύσης, λόγω της ανάπτυξης της απευθείας διαδικασίας παραγωγής εις βάρος της μακράς ωρίμανσης. Τα πλούσια συστατικά (λιπαρά, ζάχαρη, αυγά) αναστέλλουν την υφή του δικτύου της γλουτένης και τα καθιστά ευαίσθητα στις τεχνικές της καταψυγμένης ζύμης.

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (αρτοποίηση με βάση το προζύμι, απευθείας διαδικασία, ελεγχόμενη ωρίμανση, τεχνικές κατάψυξης) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των αρτοσκευασμάτων μπριός: υφή που λιώνει στο στόμα, μαλακή ψίχα, διάρκεια ζωής…..

 

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των αρτοσκευασμάτων μπριός. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκου τα οποία λιώνουν στο στόμα, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΨΩΜΙΑ

Τα επίπεδα ψωμιά είναι τα πλέον δημοφιλή ψωμιά στον κόσμο, ανεξάρτητα από την ήπειρο. Χρησιμοποιούνται γενικά ως βάση (πίτσα), ως βάση για τύλιγμα (τορτίγιας, τυλιχτά, πίττες) ή σαν σκεύος φαγητού (ψωμί ναάν) και έτσι απαιτούν πολύ ειδικές μηχανικές ιδιότητες.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Το επίπεδο ψωμί είναι συχνά δύσκολο να παραχθεί λόγω της εμφάνισης και της μορφής του: η ζύμη μπορεί να σκαιστεί ή να συρρικνωθεί μέχρι τη φάση ψησίματος. Αν δεν χειριστεί σωστά το ζύμωμα, η γεύση και οι ρεολογικές ιδιότητες της ζύμης θα επηρεαστούν αρνητικά. Τελικά για να διατηρηθεί το εύπλαστο της ζύμης, το επίπεδο του νερού πρέπει να είναι υψηλό, κάτι που το κάνει εξαιρετικό ευαίσθητο στην ανάπτυξη μούχλας.

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (απευθείας αρτοποίηση, ελεγχόμενη ωρίμανση, τεχνικές κατάψυξης) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των επίπεδων ψωμιών: ευπλαστότητα, διάρκεια ζωής, σταθερότητα….

 

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των επίπεδων ψωμιών. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκου, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

ΨΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Τοπικά στην Κίνα, τα ψωμιά στον ατμό έρχονται σε σχήμα μπάλας με ουδέτερη γεύση, και με βάρος που ποικίλει από 50 και 150 γρ. Μετά τον ατμό θα πρέπει να είναι απαλά, ομοιόμορφα και χωρίς κόρα. Η ψίχα πρέπει να είναι ωραία, ελαστική, απαλή και με υφή πυκνή και μη κολλώδη.

 

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Πολλοί περιορισμοί καθιστούν δύσκολη την παραγωγή ψωμιού στον ατμό. (χαμηλή ενζυματική δραστηριότητα του αλεύρου, φτωχή ανυδάτωση της ζύμης, κλπ…). όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εμφάνιση, την υφή και την μηχανική ικανότητα των τελικών προϊόντων: χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, ομαλότητα και φινέτσα της ψίχας, ανάμειξη, φυλλοποίηση, ψήσιμο.

 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ MAGIMIX

Η σειρά Magimix λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε διαδικασίας παραγωγής: (αρτοποίηση με βάση το προζύμι, απευθείας αρτοποίηση, τεχνικές κατάψυξης) και προσαρμόζει τις συνθέσεις του ώστε να παραμείνουν άθικτα τα ειδικά χαρακτηριστικά των ψωμιώνστον ατμό: σταθερότητα, μαλακότητα….

Η σειρά Magimix προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των ψωμιών στον ατμό. Βασισμένες σε παράγοντες οξίνισης, γαλακτοματοποιητές και ένζυμα, αυτές οι συνθέσεις καθιστούν δυνατή την απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης, όγκου, ανεξάρτητα από τη διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμα και σε βιολογική έκδοση, χωρίς γαλακτοματοποιητές, και σε ύδατο διαλυτή έκδοση για αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.